Kysymys:
Mikä on osuma laatikko?
Jeffrey
2010-07-10 01:17:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikä on osuma-ruutu? Onko mitään tapaa, jolla osuminen laatikoista voisi auttaa peliä?

Kolme vastused:
#1
+28
rlb.usa
2010-07-10 01:41:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

/Määritelmä

Hitbox on näkymätön laatikkomainen alue, jonka tunkeutumisen yhteydessä lasketaan "osumaksi". Se on erilainen kuin malli (näkyvä hahmo ja hänen värinsä, jotka näet). Hitboxin on tarkoitus korvata viive ja liike. Kun hahmo liikkuu, hänen osumalaatikkonsa on yleensä kauempana mallista. Kun hahmo on paikallaan, hänen osumalaatikkonsa sijaitsee suoraan mallinsa päällä.

Päinvastoin kuin nimi, osumalaatikko koostuu useista laatikoista, jotka edustavat hahmon eri alueita (pää, käsivarsi, vartalo) .

Hitboxit ja sinä

Sinun tulisi ehdottomasti tietää, miten hitbox vaikuttaa sinuun. Se on melkein kaikkien outojen "WTF, kuinka kuoli?", Ja mahdottomien laukausten lähde, jonka näet muiden pelaajien tekemän. Hitboxin ymmärtäminen on avain ymmärtämään, miten kuolet (ja mahdollisesti parantamaan peliäsi).

Esittely

Kuva on tuhannen sanan arvoinen, joten tässä on loistava video Team Fortress 2: sta:

http://www.wegame.com/watch/TF2_Hitboxes/

Katso, kuinka hitbox siirtyy mallin mukaan, missä se liikkuu ja milloin, ja viimeiseksi, ymmärrä missä sinun on kuvattu tunkeutua kyseiseen osumalaatikkoon (ja pisteytykseen).

Kuva

Alla on kuva Counter Strike -sivuston osumasta. Koska nämä mallit istuvat paikallaan, osuma-alueet ovat aivan niiden päällä.

Vastaisku? Näyttää tappion päivältä.
#2
+19
GalacticCowboy
2010-07-10 02:13:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tärkein syy siihen, miksi he käyttävät osumalaitetta törmäyksen havaitsemiseen, on se, että geometrian perusteella osuman laskeminen on yhä kalliimpaa, kun geometria monimutkaistuu. Tyypillisesti käytetään tosiasiallisesti useita rajoittavia laatikoita. Osittain tämä johtuu siitä, että suorakulmaisen laatikon vastainen osumatesti käyttää yksinkertaista matematiikkaa ja on erittäin nopea. Jos se ohittaa uloimman ruudun, he voivat pikakuvata prosessin ja yksinkertaisesti lopettaa tarkistamisen. Osuma uloimpaan ruutuun pyytää tarkistamaan lähemmän laatikon. He eivät myöskään halua toistaa liian pitkälle, muuten se tulee liian kalliiksi (kuluneessa ajassa). Jossain vaiheessa heidän on sanottava: "se on tarpeeksi lähellä - se on osuma!"

Yksi tekniikka, jota joskus käytetään tähän, on nimeltään " oktree", jossa 3D-tila määritellään kuutioiden rekursiivisen hierarkian termit. Jos kaksi objektia on oktaanin täysin eri haaroissa, ei ole mahdollista, että ne törmäävät, joten havaitseminen voi pysähtyä siellä. Kun he lähestyvät toisiaan, osumatesti tarkenee yhä enemmän, kunnes järjestelmä tietää, että he ovat leikkaaneet tai törmänneet.

Erinomainen tekninen selitys.
#3
+11
John Gietzen
2010-07-10 01:19:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Osumaruutu on alue, johon merkki sijoitetaan.

Se on optimointi, jota käytetään nopeuttamaan törmäystunnistusta.

Esimerkiksi 3D-ampujissa jos tiedät minkä muotoisen ja koon osuma-alueet ovat, voit potentiaalisesti pyrkiä niihin todellisten vihollisten sijaan. Tämä voi antaa sinun kompensoida viiveet oikein tai saada päälaukaus, kun mikään pään osa ei ole näkyvissä.

Tässä on esimerkki:

Hitbox

Huomaa, että tämä nähdään yleensä huijaamisena, erityisesti CS: S: ssä.
Todella? En ole CS: S-pelaaja, mutta minulla on vaikea kuvitella ketään, joka harkitsisi pelimekaniikan tuntemista "huijaamiseen". En usko, että "pupu-humalaa" ajatellaan tällä tavalla.
Olen Ex-CAL: M, eikä sitä koskaan pidetty huijaamisena siellä.
missä ovat vapaiden käsien cir ... * ahem * hitboxit?


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...