Kysymys:
Kuinka peli voi olla 2.5D?
Ritwik Bose
2010-07-15 07:05:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen huomannut joidenkin pelien olevan 2.5D. Kuinka peli voi olla 2.5D? Mitat ovat erillisiä kokonaisuuksia, eikö olekin?

[True 2.5D] (http://www.youtube.com/watch?v=i6KMAm_228s). Uskon, että video on väärä, mutta se on melko mahtava.
Tangentiaalisesti liittyvät, mutta 2,5D: tä käytetään yleisesti myös CNC-reitittimiin, joissa ne voivat liikkua vapaasti X: ssä ja Y: ssä, mutta niillä on vain 2 Z-asentoa, alas (leikkaus) tai ylös (ei)
"Mitat ovat erillisiä kokonaisuuksia, eikö olekin?" - Ei, jos puhut fraktaalimitoista - http://fi.wikipedia.org/wiki/Fractal_dimension
@Corey En ole varma, hän antaa sinun ladata exe, mutta minulla ei ole Windows-konetta täällä testata sitä.Silti se on uskomattoman mahtava, ja edeltää myös Portal 2: ta !!!
Viisi vastused:
#1
+28
Präriewolf
2010-07-15 07:15:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

2.5D viittaa yleensä "pelaamiseen muuten kolmiulotteisessa videopelissä, joka on rajoitettu kaksiulotteiseen tasoon".

Se voi viitata myös pelaajan näkökulmaan. Kuten isometrinen tyyppinen näkymä 3D-maailmassa.

Wiki - 2.5D

2D-pelejä, joissa on isometrisessä kulmassa renderoidut spritit, pidetään myös 2,5D: nä, joten se ei rajoitu 3D-peleihin.
#2
+15
Phileosophos
2010-07-16 02:43:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alkuperäinen 2.5D-peli oli DOOM . He kutsuivat sitä 2.5D: ksi, koska siinä oli kaikki kolme ulottuvuutta (pituus, leveys ja korkeus), ja antoivat kartanpiirtäjien luoda karttoja, jotka hyödyntivät näkyvästi kolmatta ulottuvuutta, mutta se ei silti ollut totta 3D kahdessa tärkeässä mielessä.

Ensinnäkin sektoreita (eli huoneita) ei voitu sijoittaa muiden sektoreiden päälle, joten yleinen asettelu säilyi tiukasti 2D-kaaviona, joka mahdollisti eri sektorikorkeudet. Toiseksi, DOOM -piirtäjä ei ollut oikea 3D-renderöijä; se oli erittäin optimoitu 2D plus -korkeuksiin, mutta siitä ei olisi voinut tehdä totta, mielivaltaista 3D-geometriaa toisin kuin Quake .

#3
+12
Dave Swersky
2010-07-15 07:34:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ortogonaalisen näkymän pelit, kuten Diablo, ovat "2.5D":

Kiitos kuvasta. Vaikka olisin arvostanut joitain vapaalla kädellä piirejä.
Tosiasia: Diablo on edelleen hauskaa.
@Mechko: En tiedä, se iso sininen loistava juttu keskellä laukausta näyttää minulle melko vapaalla kädellä ....
@Chris onko se edelleen?
@ardaozkal on miettinyt mitä Wirtillä on varastossa koko päivän, yo.
#4
+8
DRK
2010-07-15 11:07:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

2.5D voi viitata muutamaan asiaan:

  • Peli, jolla on pohjimmiltaan kaksiulotteinen pelattavuus, mutta jossa on 3D-esitys (katso Shadow Complex).
  • A peli, jolla on pohjimmiltaan kolmiulotteinen pelattavuus, mutta jossa on 2D- tai osittain 2D-esitys (katso Duke Nukem 3D).

Siellä on myös hyvin harvinainen, löysä määritelmä:

  • Peli, jolla on epätavallinen kaksi- tai kolmiulotteinen pelattavuus ja / tai esitys. Uskon esimerkiksi, että Starcraftilla on sisäinen käsite "high ground", vaikka sillä on 2D-esitys. Tai jotain Little Big Planet -tapahtumaa, joka on oikeastaan ​​vain kolme 2D-tasoa, jotka on pinottu yhteen.
Kutsuisin LBP: tä 2,75d-peliksi, koska sillä ei vain esitetä kolmiulotteisena, vaan sillä on myös rajoitettu 3d-pelattavuus.
TrackManialla (ilmainen ajopeli) on 3D-vaihtoehto, joka näkyy 3D-muodossa, ja punaiset / siniset lasit ovat käytettävissä 3D-elokuvien katseluun.
@Bernhard - se on erilainen 3D, jota joskus kutsutaan stereoskoopiksi. Tässä tapauksessa OP puhuu peleistä, joissa on syvyyden illuusio, mutta joilla ei todellakaan ole 3D-pelimaailmaa.
#5
+3
McKay
2010-07-15 09:14:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

2.5D viittaa mihin tahansa aikaan, kun oikeastaan ​​vain 2D-sisältöä on tekeillä, mutta ne "väärentävät" kolmannen ulottuvuuden. Ortogonaaliset näkymäpelit, kuten Diablo, väärentävät sen, koska niiden ei tarvitse tehdä täydellistä 3D-renderöintiä, mutta ne voivat antaa 3D-ilmeen.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...