Kysymys:
Miksi monet commodore 64 -pelit vaativat joystickin olevan satamassa # 2?
Petruza
2010-07-14 18:54:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Miksi monet commodore 64 -pelit vaativat joystickin olevan portissa # 2 huolimatta yksinpelistä?

Muistan, että minua ärsytti se, että joystick oli irrotettava ja kytkettävä pelien välillä.

ha, en muista tätä. Minulla oli erittäin suuri ongelma, koska kun ohjaussauva kytkettiin siihen porttiin, se ei toiminut siirtymässä alaspäin, joten oli pelejä, joita en voinut pelata. +1!
Olen samaa mieltä valitun vastauksen kanssa, mutta kuulin kerran huhun, että amerikkalaisissa peleissä oli taipumus * käyttää yleensä yhtä porttia ja toista brittiläistä peliä. En ole koskaan tehnyt tyhjentävää tutkimusta.
Mutta miksi se olisi? Oletin aina, että 2 # -portti oli tarkoitettu toisen ohjaimen kytkemiseen kahden pelaajan peliin. On myös mahdollista, että jostain syystä porttien # 2 lukeminen oli helpompaa, nopeampaa tai jollakin muulla tavalla tehokkaampaa kuin pelien portti nro 1.
Kaksi vastused:
#1
+30
John Rudy
2010-07-14 19:24:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole koskaan ajatellut niin paljon lapsena, kun minulla oli C-64 (jätimme joystickin vain kytkettynä # 2 koko ajan).

Kuitenkin jonkin aikaa kaivamisen jälkeen Ode joystickeille:

Portti 2 tuli lopulta oletusarvoksi lähinnä siksi, että porttiin 1 liitetyt ohjaussauvat voivat häiritä komentoriviliittymää.

Mikä on hyvä asia, nyt kun luin sen, muistan, että joystickin ollessa kytkettynä porttiin # 1 lähetettäisiin outoja avainkoodeja ensisijaiseen BASIC-tulkkiin / komentoriville.

Ahhhh, muistoja!

Joo! Muistan senkin! Minulla oli, vaikka se oli tarkoituksella!
Kyllä!!!! yhteen suuntaan painettiin numero 2, muistan. Ehkä Joystick-portti # 1 käytti samaa käyttöjärjestelmää, joka keskeyttää nämä avaimet. Täysin aiheen ulkopuolella: kirjoittaessasi komentoriville, jos avaat kaksoislainausmerkit, erikoisnäppäimet kohdistimena, koti jne. Tulostaisivat käänteisen merkin päätoiminnon suorittamisen sijaan, kunnes suljet lainausmerkit. Tämä oli tarkoitettu erikoismerkkien tulostamiseen peruskoodista. En tajunnut tätä lapsena ja lähetin C64: n tekniseen palveluun korjaamaan sen olettaen, että näppäimistö toimi virheellisesti: P
Hm, portti 2 luetaan $ DC00: sta ja portti 1: sta $ DC01: sta. Ihmettelen, eikö se välttämättä johdu siitä, että $ DC00 on yksinkertaisesti loogisempi käyttää. Portti 2 kirjoittaa myös merkkejä. :)
Päivitetty linkki käyttää Wayback Machine -ohjelmaa, koska alkuperäinen artikkeli on kauan poissa.
#2
+3
supercat
2014-06-11 01:52:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Commodore 64 -näppäimistö kytkettiin 8x8-matriisina; se luettiin ajamalla yksi peräkkäin yksi kahdeksasta "rivi" -linjasta matalalle ja sitten lukenut, aiheuttaiko se myös yhden kahdeksasta "sarake" -rivistä matalan. Ohjaussauvan portti 1 kytkettiin viiteen kahdeksasta pylväslinjasta; ohjaussauvan portti 2 kytkettiin viiteen kahdeksasta rivilinjasta. Näppäimistöskannausten välisenä aikana välilyönti sisältävä näppäimistörivi jätettäisiin aktiiviseksi. Jos näppäimistön kyselyssä ydin havaitsi, että kaikki sarakkeet olivat aktiivisia, se olettaa, että ne edustavat kyseisellä rivillä painettuja näppäimiä. Ytimen olisi ollut mahdollista joutokäynnillä ilman aktiivisia rivejä ja olettaa, että jos jokin sarake on aktiivinen ennen näppäimistön skannausta, sarake tulisi jättää huomiotta, mutta ydin ei tee sitä. Tästä johtuen porttiin 1 liitetyn ohjaussauvan siirtäminen aiheuttaa harhailevien merkkien kirjoittamisen. Porttiin 2 kytketyn joystickin siirtäminen kirjoittaessasi jotkut avaimet voidaan rekisteröidä virheellisesti muiksi näppäimiksi, mutta se ei itse tuota harhaanjohtavia painalluksia.

Mielenkiintoista! lähde?
Yhteinen tieto takaisin päivinä;C64 Reference Manual sisälsi kaaviot, jotka ovat nyt saatavilla verkossa.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...