Kysymys:
Kuinka voin tehdä Dwarf Fortressista helpompaa?
C. Ross
2010-07-09 02:49:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitä kokoonpanoasetuksia voin muuttaa, jotta Dwarf Fortressin pelaaminen olisi helpompaa?

Eikö se ole periaatteessa koko Kääpiö linnoituksen vastaista?
Hyväksyi McKay, se tekee siitä hauskan.
@McKay Kyllä, olen taistelun takia, mutta monet ihmiset haluavat tehdä siitä helpompaa, jotta he voivat rakentaa megarakenteita helpommin.
Kuusi vastused:
#1
+17
tzenes
2010-07-09 03:29:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että sinun ei pitäisi. Tiedän, että se kuulostaa oudolta, mutta kaikki ilot, jotka saat jokaisesta pelistä, johtuu siitä, että sen kova. Se on vaikeaa isolla kirjaimella H. Kova mies. Pelattuaan Dwarf Fortressia puolitoista vuotta, Hard on minulle nelikirjaiminen sana.

Niin paljon kuin mielestäni sinun ei pitäisi muuttaa peliä helpottamiseksi (ja on olemassa sivustot, jotka auttavat sinua hakkeroimaan sen). Annan sinulle joitain resursseja; niin sanottu käyttöopas.

The Utter Newby Tutorial. Antaa sinulle suurimman osan linnoituksen perustoiminnoista ja ulkoasusta.

Cpt. Ankan video-opetusohjelma. Olen kirjaimellisesti oppinut DF: n katsomalla näitä videoita ja kopioimalla ne täydellisesti. Minulta kesti lähes 10 linnoitusta päästäksesi hänen ensimmäisen linnoituksensa loppuun. Sen arvoinen.

DF wiki. Opiskelijoilla on oppikirjoja, pappeilla on raamattu, sinulla on Kääpiön linnoituksen wiki. Sito se muistiin. Ehkä tärkein täältä löytynyt artikkeli on tämä: hauskaa.

Lopuksi on tarina Boatmurderedista. Sitä kutsutaan perinnölliseksi linnoitukseksi, jossa joka vuosi soitti eri henkilö. Sen uskomattoman viihdyttävä, vaikka sen osatkin lukivat kuin "mitä ei pitäisi tehdä"

Hyödyllinen, mutta ei vastaa kysymykseen ...
Pyysit kuinka muuttaa asetuksia pelin pelaamisen helpottamiseksi. Jos se ei olisi mahdollista, sanoisin, ettet voi, ja se vastaisi kysymykseen. Sen sijaan sanon, että sinun ei pitäisi. Se on myös vastaus. Minulla on tietoja, joita sinulla ei ole (eli kokemus). Yritän jakaa sen kanssasi. Älä muuta sitä.
#2
+16
JavadocMD
2010-07-09 05:10:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Löysin yhden helpoimmista tavoista yksinkertaistaa peliä ilman hakkerointia tai monien Fun-lähteiden poistamista on alentaa väestömäärää. Huomasin, että kun linnoitukseni oli kasvanut sadaksi kääpiöksi tai enempää, en kyennyt selvittämään, kuinka hallita kaikkia ja pitää heidät tuottavissa töissä. Joten sen sijaan he kaikki vain istuivat juhlien ympärillä ja tuhoivat tuottavia kääpiöitäni. Kokeile alentaa korkki 40 tai 50 kääpiöön, kunnes saat tarpeeksi kokemusta tämän kokoisen linnoituksen käsittelystä.

Voit tehdä tämän versiossa v.31.08 muokkaamalla data / init / d_init.txt ja muuttamalla arvon tämä rivi:

  [POPULATION_CAP: 200]  

Huomaa: todellinen asukasluku saattaa silti ylittää asettamasi ylärajan, lopetat vain uusien maahanmuuttajaaaltojen saamisen kun olet saavuttanut tai ylittänyt kyseisen korkin. Ja ilmeisesti syntymät eivät kunnioita korkkeja. Lisäksi luulen (mutta en ole testannut), että voit muuttaa tätä pelin puoliväliä, jos tallennat ja lopetat ensin.

Mitä ikinä et tee, älä aseta tätä lukua alle 80. Menetät puolet pelistä. Tämä on yleensä ongelma konfigurointitiedostojen muokkauksessa, poistat pelin hämmästyttävän osan käytöstä ja et koskaan tajua, mitä puuttuu.
Kyllä, en suosittele pelaamista matalalla korkilla ikuisesti. Vain siihen asti, kunnes saat osan mekaanikoista.
Selvitä kääpiöterapeutti hallitaksesi dorfejasi
@Daenyth Vain Windowsille ... * murina *
@SevenSidedDie: Se toimii Linux ...
@Daenyth Minun huono! Vain muille kuin Mac-tietokoneille ... * nurista *;)
@Daenyth [Voi odota ...] (http://gaming.stackexchange.com/questions/5521). "Sir, olemme eristäneet ongelman PEBKAC-virheeseen."
@SevenSidedDie Ennen kuin se oli yhteensopiva Linuxin kanssa, se toimi hienosti viinin alla. Haluat ehkä tutkia Windows-emulaattoria. En ole tavallinen Mac-käyttäjä, joten en kuitenkaan voi antaa mitään erityisiä suosituksia.
#3
+8
user929
2010-08-30 22:06:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit yrittää muokata pelin raakoja olentalähteitä suoraan. Etsi pelin hakemistosta tiedosto (todennäköisesti nimeltään creature_standard.txt ), joka sisältää seuraavan rivin:

  [CREATURE: DWARF]  

Lisää seuraavat tagit rivin jälkeen:

  [NOPAIN] [EXTRAVISION] [NOBREATHE] [NOSTUN] [NONAUSEA] [NOBLEED] [NOEXERT] [NO_DIZZINESS] [NO_FEVERS] [NO_DRINK ] [NO_EAT] [NO_SLEEP] [NOFEAR] [FIREIMMUNE]  

Tämä tekee kääpiöistäsi immuunisen useimmille tilaolosuhteille. Etsi nyt nämä rivit:

  [BODY_SIZE: 0: 0: 3000] [BODY_SIZE: 1: 168: 15000] [BODY_SIZE: 12: 0: 60000]  

Lisää yksi tai kaksi nollaa kunkin rivin viimeisiin numeroihin. Tämä tekee kääpiöistäsi jättimäisen eikä todennäköisesti tappaa niitä.

Poista creature_standard.raw (ei .txt ) -tiedosto, suorita DF ja luoda uusi maailma. Pidä hauskaa!

#4
+4
Eaz
2011-07-09 02:38:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos tavoitteesi on megarakenteiden rakentaminen, suosittelen aloittamaan saaren. Paina sarkainta tarkistaaksesi lähellä olevat sivilisaatiot, ja jos vain kääpiöt näkyvät, aloita jonnekin kyseisen alueen ympärille. Et saa koskaan goblin-sieppaajia / väijytyksiä / piirityksiä. Olen 181 kääpiötä, ja ainoa asia, joka koskaan tuli, oli titaani, jonka miliisini lähetti helposti (varustettu tarpeeksi hauskilla koulutusaseilla).

Voit myös yksinkertaisesti poistaa invasionit init-tiedostosta.
#5
+1
Manius
2013-11-25 00:35:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi asia, jonka haluan tehdä, vaikka se tietyssä vaiheessa ei välttämättä ole "helpompaa" (riippuen pelityylistäsi), on pienempi väestöraja erittäin matala. eli 10, 15 tai 20. Varmista vain, että rakennat kauppavaraston, mielestäni asuntovaunun täytyy käydä &in lomalla kerran ennen maahanmuuttajien pysähtymistä.

Helpoin asia (edes ini-tiedostoa ei tarvitse muuttaa) on saada Masterwork Dwarf Fortress ja sammuttaa hyökkääjät asetuksissa ... tämä voi olla hieman liian helppoa, mutta mielestäni voit ottaa sen uudelleen käyttöön, kun sinulla on mukava iso linnoitus, jossa on paljon hauskaa valmistautunut ystävällisille vierailijoille. Lisäksi Masterworkissa on paljon muita asetuksia, joita voit käyttää helpottamaan tai vaikeuttamaan asioita.

+1 Masterworkille. Noin nyt on paljon hyödyllisiä apuohjelmia, joita ei ollut silloin, kun aloitin pelaamisen.
Henkilökohtaisesti luulen, että DF eräänlainen perseestä ilman Masterworkia.Vaniljapeli näyttää olevan pysähtynyt ominaisuuksien joukossa, varsinkin verrattuna siihen, mitä MW on pystynyt vetämään pelkällä moddilla.
#6
  0
jlsecrest
2018-06-28 10:49:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Necromancy!(vuoden 2018 kääpiölinnoituksen oppijoiden vuoksi)

Käytä pakkausta, joka helpottaa pelin määritystä.Katso http://dwarffortresswiki.org/Utility:Lazy_Newb_Pack

Pidän todella PeridexisErrantin aloituspaketista

Jotkut pakkausominaisuudet ovat esimerkiksi laattasarjoja, joiden avulla on helpompi nähdä peli, mitä pelissä tapahtuu, ottamalla pelitoiminnot helposti käyttöön ja pois käytöstä, kuten automaattinen tallennus, pohjaveden muodostus riippumatta siitä, hyökkääjät hyökkäävätkö vai ei, väestörajoitus,jne. Se sisältää myös käteviä kolmannen osapuolen apuohjelmia, kuten Dwarf Therapist (mikä tekee paljon helpommaksi nähdä kääpiöiden työt ja muuttaa niitä).

En ole sellainen, joka tykkää leikkiä hyväksikäytöillä tai huijareilla.Haluan käyttää muutamia "elämänlaadun" parannuksia ja kykyä ottaa käyttöön, poistaa käytöstä tai muuttaa asetuksia, kun käyttämäni opas kannustaa sitä.Paketit ovat loistava tapa saada nämä elämänlaatuominaisuudet ja kokoonpanonmuokkausohjelmat kääpiölinjaan.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...