Kysymys:
Tekniikat pelin "riippuvuuden" torjumiseksi
Ritwik Bose
2010-07-11 18:57:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen varma, että teille kaikille on tapahtunut, että keskiyön jälkeen huomaat, että olet pelannut neljä tai viisi tuntia enemmän kuin sinulla oli aikaa tänä iltana, eikä se ole ensimmäinen kerta tällä viikolla. (no ehkä et kaikki teistä)

Kysymykseni on, miten saat itsesi eroon peleistä, kun tiedät, että sinulla ei ole aikaa pelata, mutta haluat silti todella ...

Minulla on muutama tekniikka, joihin sisältyy yleensä piilottaa pelit sukkalaatikkoon, mutta se tarkoittaa, että minun on pidettävä pelini ulkoisella kiintolevyllä. Kaikki muut tekniikat olisivat hyödyllisiä.

Minulle se oli pojan syntyminen :)
@Juan, En usko, että olen sitoutunut parantamaan riippuvuuttani: P
@Juan Avioliitto riitti minulle. Luultavasti luopun peleistä kokonaan, kun minulla on lapsia.
Minulla on neuvoja lopettaa tietyn pelin pelaaminen. Tehokkuuden tavoittamiseksi kaivan yleensä paljon tietoa pelistä, luen läpikäynnit ja wikit, katselen läpikäyntejä ... Ja ennen pitkää tiedän kaiken, mitä voin kohdata pelissä, eikä minulla ole syytä pelata sitä. Auttaa myös selvittämään joitain vakavia virheitä tai häiriöitä.
Kuinka tämä ei suljettu? Tämä on aiheesta?
Jep, +1 avioliitolle ja lapsille!
Nosta kopio sivilisaatiosta I-IV, et enää koskaan jätä tietokonetta ...
Äänestän tämän kysymyksen sulkemisesta aiheen ulkopuoliseksi, koska se ei koske pelaamista.Kyse on riippuvuutta aiheuttavien persoonallisuuksien käsittelystä.Aivan saman kysymyksen voitaisiin esittää mistä tahansa muusta harrastustoiminnasta.
Joku mainitsi jo Oscar Wilden lainauksen.Pelasin pitkiä tunteja nuorempana.Se eräänlainen ohitti.Nyt se on matalammassa prioriteettiluettelossani.Kun minulla on aikaa ja mahdollisuus, voin pelata pari tuntia.Tällä hetkellä minulla ei ole laitteistoa sitä varten, joten en vain tee sitä.En ole koskaan yrittänyt taistella sitä vastaan.Joko keskittyä johonkin muuhun tai antautua kiusaukseen.Tutki sitä Wilden lainausta!Onnea.
Kymmenen vastused:
#1
+20
ChrisF
2010-07-11 21:37:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sen sijaan, että rajoittaisit pelaamiseen käytettyä aikaa - koska kiusaus on aina "vain yksi käsi" / "vain viisi minuuttia lisää" / "vain yksi taso lisää" / jne. - tee päätös olla soittamatta ollenkaan yhtä (tai useampaa) päivää / iltaa viikossa.

Tee jotain talon ulkopuolella - esimerkiksi käy elokuvassa tai teatterissa - jotta et kiusaa. Mutta jos se ei ole vaihtoehto, lue vain kirja tai vuokraa elokuva. Kutsu ystäviä (tai jopa työtovereita).

Näin onnistuin lopettamaan WoW: n!
Mene vaikeaan yliopistoon. Näin onnistuin lopettamaan videopelit kokonaan.
@Joe on aloittamassa tohtorintutkintoni alle kuukaudessa, ja valmistuin kunnollisen kovasta (taiteiden) korkeakoulusta, mutta pelaan silti säännöllisesti enkä petä. ongelma on, että marginaalilla pudotan A: sta A- jne.
#2
+8
serg
2010-07-11 23:01:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Katson, että jos pakotat itsesi pelaamaan vähemmän kuin haluat, se vain lisää pelaamisen kutinaa. Sen sijaan, että annan itseni pelata tarpeeksi, teen päinvastoin - pelaan yliannostukseen saakka. Sen jälkeen kiinnostus tätä peliä kohtaan laskee ja siitä ei tule mitään erityistä, aivan kuten muutkin.

Jos sinulla on uusi peli, jonka et voi lopettaa pelaamista (mutta haluat), etsi itsellesi vapaa päivä ja omistaudu se vain pelaamiseen ja pelaa niin kauan kuin fyysisesti pystyt, ja sitten jonkin verran lisää. Polttat kaiken liiallisen kiinnostuksen.

Ehkä hieman äärimmäinen ratkaisu, mutta toimii minulle.

Ainoa tapa päästä eroon kiusauksesta on antautua sille.
Hmmm. Mutta tällä hetkellä tietokoneellani on 7 peliä, seitsemän viikkoa, ennen kuin olen yli näiden pelien, siihen mennessä olen taas valmis Counter Strikeen ...: D
Hmm, eikö altistushoito ole yleensä yleisempää fobioille kuin riippuvuuksille?
En voi kuvitella, että se voi toimia pitkällä aikavälillä.
@LukasStejskal Fun on aivojen palkinto oppimisesta - kun ei ole mitään muuta opittavaa, hauskuus loppuu.Sinun ei tarvitse edes * pelata * peliä - katsomalla jonkun pelaavan sitä YouTubessa, tai lukemalla pelin strategioita jne. Riittää yleensä.Se on myös hienoa säästää rahaa: P Haastava osa on se, että huomaat pelaavan pelejä, vaikka et * todella harrastaisikaan * - se on (todellinen ja vaarallinen) riippuvuusosa.Ja asia on, huomaat pian, että useimmat pelit ovat jollain tavalla "samat" - kaikista niistä tulee tylsiä.Kun peli on triviaali, ei ole mitään järkeä pelata.
#3
+7
Joe Phillips
2010-07-11 23:18:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Henkilökohtaisesti olen havainnut, että pelilisäykseni [osien] korvaaminen muilla riippuvuuksilla toimii hyvin. Mutta minulla on vain yksi riippuvuus, minulla on monia. Se saa sen näyttämään vähemmän riippuvuudelta. Jos vain minun ei tarvitse nukkua ...

#4
+6
Olie
2010-07-12 01:13:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Samanlainen kuin Joe Phillipsin vastaus - etsi toinen projekti / asia, joka tekee ajastasi. Kuten vanha saha: "Hanki tyttöystävä."

Tietysti yhden riippuvuuden korvaaminen toisella ei todellakaan ole ratkaisu - jos ongelmasi on, että menetät tuottavia osia elämästäsi ja se on vaikuttaa suhteisiisi, sinun on vain istuttava alas ja tarkasteltava itseäsi kovasti ja päätettävä, mitä haluat tehdä. Haluatko pelata pelejä tuntikausia joka päivä, vai haluatko tehdä jotain muuta? Niin kauan kuin olet siinä tilassa, joka sanoo "No, siinä ei ole mitään vikaa", et tule muuttumaan.

Jos kysyt jonkun muun puolesta - eli jos kysymys on todella "miten saan jonkun toisen lopettamaan riippuvuutensa?" - vastaus on: et voi.

Vanha vitsi: Kysymys: Kuinka monta psykoterapeuttia tarvitaan lampun vaihtamiseen? A. Vain yksi, mutta hehkulampun on haluttava muuttua!

Jos puhut, jos ongelma on siinä pisteessä, että se pilaa elämäsi, saatat harkita ammatillista apua . Parempi nyt kuin odottaa, kunnes sinulla on 20 vuotta takana.

Itse asiassa pelini on lisääntynyt tyttöystävän saamisen kanssa useita vuosia sitten. Opiskelin tyttöystäväni kanssa 4 tuntia päivässä, kun tapasimme ensimmäisen kerran, mutta sen seurauksena vietin suurimman osan ylimääräisestä ajastani tietokoneen eteen sen sijaan, että jahtaisin naisia ​​teeskentelemällä opiskelemista kirjastossa ja sitten masentuneena epäonnistumisesta ja tosiasiallisesti opiskelusta. .. :-p Sain suoraan A: n lukukauden, jonka tapasin hänet.
#5
+6
monorailkitty
2010-07-13 15:35:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pakkasin Xboxin ja laitoin sen kaappiin. Todellinen temppu on, että kun tunsin halua pelata, xboxin palauttaminen muistutti minua siitä, miksi laitoin sen ensin.

Kuulostaa siltä, ​​että olet PC-pelaaja, joten voit ei voi pakata pelikoneesi, mutta se ei todellakaan ole asia. Kyse on pienen esteen asettamisesta tavalla, joka rikkoo virtauksesi ja muistuttaa sinua siitä, että halusit jonkin aikaa poissa pelaamisesta. Tee siitä myös fyysinen, paitsi piilottamalla tiedostoja, myös vaihtamalla hiiri näppäimistön väärälle puolelle tai vastaavaan.

#6
+5
Zibbobz
2013-10-11 18:43:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tee niin kuin vanhempasi tekisivät, jos olisit myöhään yöllä pelaamassa videopelejä joka päivä - aseta itsellesi nukkumaanmeno.

Asetan omaksi nukkumisajaksi yleensä noin kello 23, mutta annan itselleni 30 minuuttia aikaa, jos minun on saatava jotain päätökseen pelattavassa pelissä. Tämä on yleensä paljon aikaa päästäkseen säästöpisteeseen tai muuten lopettaaksesi pelin.

Se auttaa myös tekemään muita rutiineja itsellesi päivän aikana. Aseta herätyskello herättämään itsesi säännöllisin väliajoin joka aamu auttaaksesi noudattamaan uniaikataulua. Seuraa sitä, jopa viikonloppuisin, jotta et pilaa huolellisesti laadittua aikataulua vain siksi, että "on viikonloppu". Tee uusi aktiviteettijuhla yorun arjesta. Minulle se on työtä, mutta sinulle se voi olla aamuhyppy, luvun lukeminen kirjasta tai jopa harjoitusrutiini, jos sinusta tuntuu, että todella haluaisit tulla terveelliseksi.

Tärkeintä on löytää jotain tekemistä pelisi ulkopuolella. Mutta se auttaa myös löytämään jonkun tekemään sen kanssa . Pelaaminen voi olla sosiaalista toimintaa, mutta niin myös kaikki muu, jos teet sen oikein. Hölkää jonkun kanssa, hanki aamukahvi paikallisesta kahvilasta tai puhu vain jonkun kanssa suunnitelmistasi päiväksi joka aamu.

#7
+3
Billy Jo
2010-07-11 21:32:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se voi riippua pelityypistä. Esimerkiksi, lopetin World of Warcraft -tapahtumani (MMORPG, massiivinen monen pelaajan online-roolipeli) tapani kylmäkalkkuna peruuttamalla tilaukseni ja poistamalla pelin asennuksen.

Jos haluat vain rajoittaa peliäsi Voit asettaa herätyskellon käynnistymään tietyn ajan. Aseta herätyskello toiseen kotisi huoneeseen, jotta sinun täytyy fyysisesti nousta ylös sammuttaaksesi sen.

Että kuinka rikkoin nukkumisriippuvuuteni. Ajoi huonetoverini hulluksi.
Ei toimisi minulle; jos olen "pelissä", voin jättää huomiotta kaikenlaiset herätyskellot :)
@RCIX: Aseta se katkaisemaan virta 5 minuutin kuluttua, ellei sitä ole sammutettu.Opit nopeasti sammuttamaan sen ja myös tietokoneen, kun palaat siihen :)
#8
+3
Kevin Yap
2010-07-11 22:32:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voisin miettiä, kuinka pitkät "riippuvuutta aiheuttavat pelisessioni ovat" (ts. 5 tuntia). Kun seuraavan kerran aloitat pelaamisen, aseta ajastin / herätys soimaan 4 tunnin ja 45 minuutin kuluttua. Yritä pysähtyä aikaisin, mutta lopeta ehdottomasti, kun hälytys soi. Seuraavalla kerralla lyhennä ajastin 4 tuntiin ja 30 minuuttiin. Jatka, kunnes olet kohtuullisessa ajassa.

#9
+2
user61492
2013-10-11 15:29:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yritä varmistaa, että pelaaminen ei häiritse normaalia päivittäistä toimintaa.

Varmista, että näet ajan pelaamisen aikana. pelejä.

  • Harjaa hampaasi ja pese samaan aikaan joka päivä.

  • Syö ruokaa samaan aikaan kertaa päivässä.

  • Mene töihin / kouluun samaan aikaan joka päivä.

  • Mene nukkumaan ja herää samaan aikaan joka päivä, jopa viikonloppuisin.

Jos teet nuo perusasiat yhtenäisinä aikoina, voit pelata pelejä niin paljon kuin haluat välillä ja sinun pitäisi ole ok.

On hyvä olla muita harrastuksia ja ohittaa aikoja, joista tunnet itsesi voimakkaasti, kuten elokuvien, televisio-ohjelmien katselu, esineiden tekeminen, kirjojen / sarjakuvien lukeminen tai mikä tahansa muu ajateltavissa. Tällöin sinulla ei ole vaaraa palaa suosikkipelissäsi ja menettää mielenkiintosi.

#10
+1
Khaz
2015-04-16 19:15:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vierailu urheilukurssilla tai muulla harrastuksella, johon on osallistuttava, toimi minulle.

Ensimmäinen osa on motivaatio-osan ohittaminen. Esimerkiksi: Kuntosali. Tuhannet ihmiset saavat uuden jäsenyyden joka toinen vuosi ja vain kaksi kertaa vuodessa. Jos olet lentopallojoukkueessa, sinun on pakko käydä harjoittelussa tai sinut potkaistaan.

Toinen osa on aikakerroin. 90 minuutin harjoittelu tai tapaaminen kahdesti viikossa ovat 180 minuuttia, joita et "tuhlaa" pelaamalla.

Kolmas. KO. Olen väsynyt 9 tunnin työn jälkeen, jota seuraa 2 tuntia urheilua. Aion avata virran tai lukea kirjaa, jota seuraa nukkuminen.

Ja kun olet käyttänyt "terveys" -tunnistetta, voin lisätä, että aika, jota ei ole käytetty tietokoneen edessä, on todennäköisesti hyvä terveydellesi / kunnollesi :)Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...