Kysymys:
Mikä on avain epäonnistumiseen roguelikeissa?
badp
2010-07-08 00:45:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kokeillut melko paljon roguelikeja. Nethack, ADoM, ToME, Indeksointi ja paljon muuta. Voin kuitenkin vain hyvin harvoin päästä keskipeliin. Esimerkiksi tietoni ovat saavuttamassa Nethack-tehtävän alun (täsmälleen kerran) tai saavuttaneet Snake: 4: n indeksoinnin xl15: ssä.

Mikä on avain epäonnistumiseen roguelikes - peruskäsitteelliset strategiset virheet, joita minä ja muut teemme lähestyessämme tällaisia ​​pelejä?

Neljä vastused:
#1
+54
ire_and_curses
2010-07-08 01:17:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On selvää, että on olemassa pelikohtaisia ​​gotchoja, mutta tässä on muutamia yleisiä teemoja, jotka palaavat puremaan minua yhä uudelleen.

  1. Siirtyminen vankityrmään taso, joka on liian kova. Melko yksinkertainen, mutta saa minut koko ajan: syvemmissä vankiloissa on kovempia hirviöitä. On helppo innostua ja siirtyä Nethackin syvemmälle tasolle ennenaikaisesti. Jos olet syvyydestäsi, tulee yhtäkkiä paljon todennäköisemmäksi, että syntyy tilanne, jota et voi käsitellä. Esimerkiksi yleistä ympäröivät hirviöt, joita voisit melkein käsitellä erikseen. Massiivisesti kaikki on ohi.

  2. Riittämätön pakomekanismi. Jos sinulla ei ole kohtuullista tapaa paeta tahmeasta tilanteesta, niin se on vain ajan kysymys, ennen kuin yksi saa sinut kiinni. Esimerkiksi ToME: ssä Phase Door (vieritys tai loitsu) on välttämätön työkalu. Tämän muunnelmalla ei ole tarpeeksi pakenemismenetelmiä. Esimerkiksi, jos sinulla on vain yksi vaiheen oven vieritys, se voi helposti tuhota tulipalon, jättäen sinut ilman poistumisstrategiaa, jos se törmää.

  3. Puuttuu tärkeimmät koskemattomuudet. Voit tehdä sen toistaiseksi vain useimmissa Rogue-tykkäyksissä, ennen kuin vakava vaikutus tai vahinkotyyppi vie sinut ulos. Esimerkiksi ilman sokeuden, hämmennyksen tai halvaantumisen vastustamista Nethackin myöhemmät tasot ovat käytännössä mahdotonta. To FE: n Tol Falas on äärimmäisen vaikea saada loppuun ilman tehokasta tapaa hallita korkean tason taikuutta käyttäviä hirviöitä.

  4. Yhden strategian taistelu. Useimmat hahmot erikoistuvat yhteen taistelumuotoon. Tämä toimii todella hyvin ... siihen hetkeen asti, kun se ei toimi. Lisää TOME-esimerkkejä: Super-Duper Ice Attack toimii hyvin, kunnes tapaat Ice Draken. Lähitaistelusiirrut ovat täysin riittäviä, kunnes lyöt vanhinta vampyyriä Phantasmal Shieldillä. On todella hyvä idea sijoittaa useaan vaihtoehtoiseen tapaan käsitellä vihollisia, käyttää aseita, loitsuja, taikaesineitä, vankityrmät jne.

  5. Väärä tunne turvallisuutta. Kun olet selviytynyt jonkin aikaa, on uskomattoman helppoa pudottaa vartijasi ja olla huolimaton. On helppo unohtaa, että olet yleensä vain muutaman (valitettavan) askeleen päässä kuolemasta. Nethackin klassikko on, että hansikkaasi poltetaan kädessä pitämällä kivistävää ruumiita, lentäessäsi pesualtaan tai muun yhtä typerän alla. ToME: ssä on todella helppoa tappaa itsesi pitämällä suuntanäppäintä alhaalla pitkällä käytävällä ja jättämättä huomaamatta luurankomaagen toisessa päässä, joka räjäyttää sinut peräkkäisillä Manathrustsilla.

+1 erityisesti viimeiselle. Olen pelannut NetHackia paljon ja tiedän tarkalleen mitä tarkoitat. Voi vain yksi tyhmä toimenpide koko pelin räjäyttämiseen.
#2
+22
gnovice
2010-07-08 01:32:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä saattaa kuulostaa pelkurilta, mutta olen löytänyt sen hyväksi neuvoksi: Älä pelkää juosta!

Monilla nykyaikaisilla RPG-peleillä, pelissä on yleinen organisaatio, joka ei yleensä tarjoa sinulle mitään liian vaikeaa käsitellä, kun otetaan huomioon pelisi nykyinen taso, ellet tietenkään ole tarpeeksi tyhmä vaeltaa paikkoihin sinun ei selvästikään pitäisi olla.

Toisaalta jotkut vanhemmat roguelikeet (kuten Nethack) voivat usein satunnaisesti esitellä sinulle olentoja, jotka ylittävät huomattavasti nykyisen tasosi tai kykynsä. Pelattuasi monia moderneja "tasapainoisia" pelejä saatat ajatella, että kaikki mitä kohtaat, voidaan voittaa pienellä strategialla, mutta tämä ei todennäköisesti ole oikea asenne joillekin luetelluille peleille. Sinun on pidettävä mielessä, että milloin tahansa on nollasta poikkeava mahdollisuus, että törmäät erittäin kovaan viholliseen. Ja lento on ystäväsi tällaisessa tapauksessa.

#3
+8
Grace Note
2010-07-08 01:20:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ires_and_curses saa paljon yleisempiä. Tässä on kaksi, joista kuulen aina tarinoita.

  • Kun on kyse tekstigrafiikan roguelikeista, kiinnitä aina huomiota siihen, että tiedät tarkalleen mitä hirviöt näet . Varsinkin ADOMin kaltaiset pelit, jotka sisältävät hirviöitä, jotka vaihtavat väriä, eivät saa sekoittaa voimakasta hirviötä pelkällä värillä. Varo myös tapauksia, joissa väriero ei ole kovin suuri. Jos on mahdollista, että hyökkäyksesi kohde ei välttämättä ole olento, jonka luulet olevasi, tarkista aina .
  • Älä koskaan oleta, että viholliset välittävät toisistaan muut, kun on kyse vaikutusalueesta . On helppo välttää seisomasta liian monien vihollisten suoralla linjalla, jos vain kiinnität huomiota ensimmäiseen olentoon kumpaankin suuntaan. Mutta aina takana on vihollinen sen takana, joka on valmis hävittämään kaiken tavan vain hävittää sinut prosessin aikana.
Tämä on erityisen huono ADOM: ssa, koska ihmissusi herra voidaan helposti sekoittaa tavalliseen ihmissusi, herra on paljon kovempi ja kutsuu susia!
#4
+8
NPC
2010-07-16 13:30:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yleisin kuolinsyy RL: ssä on, kun kiirehdin tekemään päätöksen (outoa vuoropohjaisessa pelissä, mutta sellainen on ihmisen luonne). Melkein kuin minun täytyy istua käsilläni (kuten shakkiguru Kasparov suosittelee) ja miettiä mitä vaihtoehtojani on ja valita paras, sen sijaan että tekisin ilmeisimmän liikkeen nopeasti.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...