Kysymys:
Mistä tiedät, onko peli julkinen?
user56
2010-07-09 02:06:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Siellä on paljon pelejä, joiden alkuperäiset tekijät ovat pitkään lopettaneet toimintansa. Kuinka (jos ollenkaan) nämä pääsevät julkiseen verkkotunnukseen ja miten voit kertoa? Onko olemassa muita hylkäystarvikkeita?

FYI - Tällainen kysymys ei todellakaan vaadi CW: tä.
Jos se olisi yhtä yksinkertainen kuin antamasi vastaus .. katso kommenttini siellä.
Kolme vastused:
#1
+21
McKay
2010-07-09 02:13:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se, että otsikko on hylätty, ei tarkoita, että voit ladata sen huolehtimatta tekijänoikeuksista.

Julkiset videopelit ovat hyvin harvinaisia. Pelin pääsy julkiseen verkkoon kestää vähintään 50-70 vuotta, eikä edes vanhimmat pelit ole oikeastaan ​​niin vanhoja (Tennis 2: lle on kaikki). Se ei tapahdu automaattisesti, jos yritys lopettaa toimintansa tai vastaavaa. Ainoa tapa, jolla peli voi tulla julkiseen verkkoon, on tekijänoikeuksien haltijan nimenomaisesti todeta, että se on julkista, eikä sitä tapahdu liian usein.

Joten, vastaus on käytännössä että peli ei ole melkein varmasti julkista. Voit luottaa siihen, että sillä on edelleen tekijänoikeuksia.

(En ole asianajaja, älä ota tätä oikeudellisena neuvona)

Mutta juuri sitä kysyin, mistä tiedät, ovatko pelit todella ladattavissa ilmaiseksi? Tämä pätee erityisesti peleihin, kuten Doom, jotka ovat käytännössä puoliksi tekijänoikeuksin suojattuja.
DOOM on erityistapaus, koska lähdekoodi on saatavana alkuperäisiltä kehittäjiltä GNU-GPL-lisenssin alla. Tämä tarkoittaa, että se on edelleen täysin tekijänoikeuksin suojattu, mutta sinulla on oikeus tehdä tiettyjä toimia, kunhan noudatat GNU-GPL-lisenssin ehtoja.
Tiedän sen, vaikka se ei ole erityistapaus. Tällä tavalla on lisensoitu paljon pelejä. Näihin tapauksiin liittyvä kattokysymys olisi hyödyllinen.
@Arda - ainoa tapa tietää, että oikeuksien omistaja on nimenomaisesti ilmoittanut siitä.
On olemassa joukko "avoimen lähdekoodin pelejä", ehkä etsit jotain enemmän näiden linjojen mukaisesti?
Se, että jokin on vapaasti saatavilla, ei tarkoita sitä, että se olisi julkista - ne ovat kaksi hyvin erillistä käsitettä. Jotkut julkaisijat julkaisevat vanhemmat nimensä ilmaiseksi ladattaviksi, mutta usein myös asettavat rajoituksia sille, miten ja miten voit saada ne. Toiset, kuten id, vapauttavat lähteen - mutta tyypillisesti * eivät * omaisuutta (tasot, tekstuurit jne.) - keinona antaa muiden kehittäjien pitää projekti elossa sen luonnollisen "säilyvyyden" jälkeen. Mikään sateenvarjo ei kata niitä kaikkia, eikä lainkäyttöalueiden erojen takia voit luottaa tällaiseen sivustoon antamaan sinulle vankkaa oikeudellista neuvontaa.
Atari on julkaissut lähdekoodin useisiin nimikkeisiinsä. [Lähde] (http://www.programmerfish.com/source-code-of-several-7800-games-released/)
Tekijänoikeus vanhenee 70 vuotta pisin elävän tekijän kuoleman jälkeen, jos tekijänoikeudet kuuluvat luonnollisille henkilöille, ja 99 vuotta julkaisun jälkeen, jos kyseessä on oikeushenkilö eli yritys, jolla on tekijänoikeudet. kansainvälisten sopimusten mukaisesti.
#2
+15
JamesGecko
2010-07-09 07:30:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä vaiheessa tekijänoikeuksien haltijoiden on julkaistava peli julkisesti. public domain ja freeware on erotettu toisistaan, mutta Wikipedian luettelo ilmaisohjelmina julkaistuista kaupallisista videopeleistä on luultavasti se, mistä haluat etsiä vapaasti saatavilla oleville vanhoille kaupallisille peleille.

Tässä vastauksessa lueteltu sivusto näyttää laskeneen tai on tavoitettavissa.
Kiitos @Robotnik;Olen päivittänyt vastauksen osoittamaan Wikipedia-sivulle.
#3
+1
Mark
2015-10-14 03:36:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksinkertaisesti sanottuna se ei ole.

On olemassa hyvin, hyvin vähän pelejä, jotka julkaistiin ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa ennen vuotta 1977 ilman tekijänoikeusilmoitusta tai jotka julkaistiin ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa ennen vuotta 1989. ilman ilmoitusta tai tekijänoikeuksien rekisteröintiä. Jotkut näistä aikaisin peleistä ovat esimerkiksi Spacewar PDP-1: lle tai Star Trek Sigma 7: lle.

Suurimmaksi osaksi Yhdysvalloissa julkaistut pelit ovat tekijänoikeuksien alaista 95 vuoden ajan julkaisemisesta. Tämä tarkoittaa, että ensimmäiset kaupalliset videopelit, jotka eivät kuulu pelihalliin, tulevat julkisesti saataville Yhdysvalloissa 1. tammikuuta 2073, kun Atari 2600 -pelien tekijänoikeudet vanhenevat.

... ja tämä olettaa, että emme saa uutta tekijänoikeuksien laajentamista koskevaa toimea, joka todennäköisesti tapahtuu vähän ennen kuin Steamboat Willie tulee julkiseen verkkoon.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...