Kysymys:
Mikä on parempi PC-näytönohjaimelle - enemmän RAM-muistia vai nopeampi näytönohjain?
Chris
2010-07-08 01:34:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos minulla on budjetti yhdelle kahdesta näytönohjaimesta päivityksenä, jossa toisella on enemmän RAM-muistia, mutta toisella nopeampi kellotaajuus GPU: lla, millä olisi suurin vaikutus pelien suorituskykyyn? Onko enemmän RAM-muistia vai "nopeampi"? Kaikkia muita tekijöitä on pidettävä tasa-arvoisina (ohjaimet, piirisarja, valmistaja, hinta jne.).

Sinulla on kysymyksessä GPU vs. RAM, mutta (ja tämä riippuu pelistä) nopea kiintolevy - RAID 0 SATA tai SSD - on yhtä tärkeä, jos haluat karttojen latautuvan nopeasti.
@chris aivan oikein. Kytkin pelien pelaamisen pois päältä 500 Gt: n kiintolevyltä, koska tarvitsen 160 Gt: n aikakoneeseen. Suorituskyvyn heikkeneminen on hämmästyttävää siihen pisteeseen asti, että harkitsen 64 gigatavun SD-kortin hankkimista pelejä varten. Suurin suorituskyvyn parannus oli siitä, että nostin koneeni alle ylikellotettua 9400 metriä, mutta sen jälkeen nousin 4 gigatavun RAM-muistiin. On todella vaikea kuvitella, mikä kappale teki suurimman eron. Nyrkkisääntö, jota käytän, on, että koneesi toimii yhtä hyvin kuin pahin komponentti sen sallii.
mahdollinen kaksoiskappale [Määritä onko peli rajoitettu suorittimelle vai GPU: lle] (http://gaming.stackexchange.com/questions/12008/determining-if-a-game-is-cpu-or-gpu-limited)
MITÄ? Toinen kysymys on merkitty kopiona tästä!
Tämä ei ole kopio.
Se riippuu voimakkaasti pelattavien pelien tyypistä. Ensimmäisen persoonan ampujat ovat paljon graafisempia ja tarvitsevat hyvän GPU: n, mutta eivät niin paljon RAM-muistia. Strategiapelit eivät toisaalta tarvitse super GPU: ta, mutta paljon RAM-muistia ja nopeaa prosessoria
Kolme vastused:
#1
+14
ChrisF
2010-07-08 01:36:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Molemmat;)

Tarvitset RAM-muistia tietojen - polygonien, tekstuurien jne. - pitämiseen. Lisää RAM-muistia antaa sinulle mahdollisuuden näyttää yksityiskohtaisempia tekstuureja ja käyttää suuremmalla tarkkuudella.

tarvitset hyvän GPU: n tekemään kaikki modernille pelille tarvittavat laskelmat - valaistus, fysiikka jne. Mitä parempi GPU, sitä enemmän voit tehdä näitä laskelmia, jotta saat parempia vaikutuksia ja sillä on vaikutusta myös resoluutioon.

Tarkista näiden korttien tekniset tiedot ja sitten sinun on päätettävä mikä on tärkeää - tarkkuus, tehosteet jne., ja valitse kortti, joka on parempi näissä asioissa.

Lisään myös, että GPU: lle nopeus ei ole ainoa kriteeri, jota sinun on tarkasteltava. En ole varma, miksi valmistajat tekevät tämän niin vaikeaksi selvittää, mutta esimerkiksi nVidia GTX ja GS ovat erittäin kaukana toisistaan, vaikka ne toimisivat samalla ydinnopeudella.
@GalacticCowboy Näyttää siltä, ​​että on syytä pohtia, miksi GTX ja GS saattavat olla niin kaukana toisistaan ​​huolimatta samasta ydinnopeudesta. Koska GPU: n on käsiteltävä valtavia määriä tietoa samanaikaisesti (jokainen pikseli vaatii henkilökohtaista huomiota), kaksi merkittävintä ominaisuutta ovat virtaprosessorit (ytimien lukumäärä) ja muistin kaistanleveys (todellinen läpijuoksu tavuina). Perusero GS: n ja GTX: n välillä on aktiivisen prosessorin määrä huolimatta siitä, että se on sama malli.
#2
+13
ylun.ca
2014-02-18 10:06:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Todellinen vastaus ei ole kumpikaan :

Suuri näytönohjaimen kellotaajuus ei tarkoita mitään , varsinkin kun verrataan tuotemerkkeihin. Kyse ei ole siitä, kuinka monta kelloa sekunnissa ydin toimii, vaan siitä, kuinka ydin tehokas on. Esimerkiksi GTX Titanin ydinkello on 836 MHz, kun taas HD7770: n ydinnopeus on 1000-1100 GHz, joten kellonopeuden perusteella HD7770 on selvästi parempi?

Väärä. Titan on todella 4-6 kertaa parempi kuin HD7770, koska sen ydin on tehokkaampi. Sinun on tarkasteltava pelien vertailuarvoja selvittääksesi GPU: n ydinvoiman.

Seuraava on RAM. Puhtaat RAM-numerot eivät kerro sinulle mitään siitä, kuinka kortti toimii. Suuri määrä RAM-muistia ei aina auta sinua pelaamaan pelejä suuremmalla resoluutiolla, varsinkin kun suuri määrä RAM-muistia on yhdistetty todella tehottomaan grafiikkasuoritimeen (huomaa, etten sanonut matalakelloista GPU: ta). Vain tehokkaat ja tehokkaat GPU: t voivat hyödyntää kortin 3Gb-6Gb muistia.

Aivan kuten tietokone, kortin osat voivat pullottaa sen . HD7770, jossa on 2 Gt RAM-muistia, on hukka, koska GPU-ydin ei pysty käsittelemään 2 Gt: n tietoja kerrallaan, kun taas 6 Gt: n Titan pystyy käyttämään suurinta osaa muististaan ​​tehokkaasti, koska sen ydin pystyy käsittelemään 6 keikkaa tekstuuritietoa.

Siellä pääsen viimeiseen mainittuun aiheeseen, korkeaan resoluutioon. Enemmän muistia ei auta sinua pelaamaan pelejä suuremmalla tarkkuudella, vaan pikemminkin komponentti, joka voi. Kuten sanoin aiemmin, tarvitset erittäin hyvän grafiikkasydämen pariksi suuren muistin kanssa parhaan kokemuksen saamiseksi. Muistissa on oltava myös suuri väylä. 2 keikkaa RAM-muistia HD7770: ssä on valtava hukka paitsi hitaan GPU: nsa, myös 128-bittisen väylänsä vuoksi. Sinulla on oltava laaja väylä, jotta tiedonsiirtonopeus RAM-muistin ja ytimen välillä olisi suurempi. Titanin 6 keikkaa voivat matkustaa 384-bittisellä väylällä, mikä riittää tiedonsiirtoon ytimen ja muistin välillä.

Viimeinen vinkki : Kun ostat GPU: ta , vertaa kortteja pelien vertailuarvojen eikä laitteistomääritysten perusteella (lukuun ottamatta muistiväylän kokoa;)).

Parhaat resurssit, joita käytän GPU-tietokoneita verrattaessa, ovat hwCompare ja tunnusluku

#3
+6
Drake
2010-07-08 01:40:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suuri määrä RAM-muistia voi auttaa, kun pelaat suurilla tarkkuuksilla, sanon 1920x1080 ja paljon muuta.

Resoluutioille, kuten 1680x1050 tai pienemmälle, 1 Gt olisi hieno, mutta jopa 512 Mt riittää suurimmalle osalle pelitapahtumia korkeimmalla tekstuurin yksityiskohdalla.

Jos näyttö on 1680x1050 tai vähemmän ja valitsemassasi näytönohjaimessa on jo 1 Gt, suosittelen, että valitset nopeamman kellotaajuuden, muuten ota 1,5 Gt: n tai 2 Gt: n RAM-muisti.

ps. Kellotaajuuksia voidaan ylikellottaa, RAM-muistia ei voida lisätä;)

Tästä on hyötyä ihmisille, jotka käyttävät suorituskykyistä CRT: tä pelaamiseen, koska heidän ei tarvitse pysyä korkealla alkuperäisellä resoluutiolla saadakseen terävän kuvan, joten paremmat "vaikutukset" (mukaan lukien AA ja AF) ovat tärkeämpiä.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...